Υλικά:
  • 1 τεμάχιο κότσι χοιρινό
  • 3 ποτήρια μαύρη μπίρα
  • Μιρεπουά λαχανικών
  • Νερό
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
  • Μαρινάρετε το κότσι και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, 220°C, πάνω στο μιρεπουά, μαζί με λίγο νερό. 
  • Σταδιακά χαμηλώνετε τη θερμοκρασία για να ψηθεί μέχρι το κέντρο και να μαλακώσει.
  • Κατά διαστήματα, βρέχετε το κρέας με τα υγρά του προσθέτοντας προς το τέλος της διαδικασίας τη μαύρη μπίρα.
  • Θα χρειαστείτε δυόμιση και πλέον ώρες ψήσιμο. 
  • Στο τέλος, αν δεν έχει πάρει αρκετό χρώμα, δυναμώνετε το φούρνο και φροντίζετε το κρέας να έχει λίγα υγρά για να μην ξεραθεί. 
  • Σερβίρετε με σοταρισμένα λαχανικά.

Καλή σας όρεξη...
ΧΕΛΛΑΔΑ