Σ νίτσελ κοτόπουλο τρυφερό, με τραγανή κρούστα. Βάλτε το στο φούρνο ή στο τηγάνι και συνοδεύστε το με τις μοναδικές πατάτες με κρέμα κα...
Σνίτσελ κοτόπουλο τρυφερό, με τραγανή κρούστα. Βάλτε το στο φούρνο ή στο τηγάνι και συνοδεύστε το με τις μοναδικές πατάτες με κρέμα και τυριά. Μιλάμε για τη νοστιμιά!
Υλικά:
Για τα σνίτσελ:
- 2 κομμάτια φιλέτο στήθος κοτόπουλο
- 1 φλ. αλεύρι
- 1 φλ. παρμεζάνα
- 2 φλ. ψίχουλα ή φρυγανιά
- 2 πρέζες μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 3-4 αυγά
Για τις πατάτες με κρέμα και τυριά:
- 5 πατάτες
- 250 γραμ. γάλα
- 250 γραμ. κρέμα γάλακτος
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 δαφνόφυλλο
- 1 κλ. θυμάρι
- λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- 100 γραμ. γραβιέρα τριμμένη
- 100 γραμ. παρμεζάνα
Εκτέλεση:
Για τα σνίτσελ πανέ:
- Κόβουμε σε λεπτές φέτες το φιλέτο κοτόπουλο και το χτυπάμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες να γίνει πλακέ.
- Ανακατεύουμε τα ψίχουλα με το τυρί, το μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο.
- Βάζουμε σε τρία διαφορετικά μπολ το αλεύρι, τα αυγά και τα ψίχουλα.
- Βουτάμε κάθε κομμάτι με τη σειρά στο αλεύρι, τινάζουμε μετά στο αυγό και τέλος, τινάζουμε στα ψίχουλα.
- Αφήνουμε σε λαδόκολλα για 30′ στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί το πανάρισμα.
- Ζεσταίνουμε λίγο λάδι στο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ροδίζουμε τα σνίτσελ για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Εναλλακτικά, ψήνουμε τα σνίτσελ κοτόπουλο στο φούρνο, στον αέρα στους 200ºC .
- Τα βάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε για 15′.
Για τις πατάτες με κρέμα και τυριά:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ºC.
- Σε κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα, το γάλα, το σκόρδο, το μοσχοκάρυδο, το δαφνόφυλλο και το θυμάρι και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.
- Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε πολύ λεπτές, σχεδόν διάφανες φέτες.
- Τις ρίχνουμε στην κρέμα και σιγοβράζουμε για 4′.
- Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
- Απαλά ανακατεύουμε τις πατάτες να ξεκολλήσουν μεταξύ τους.
- Βγάζουμε τις πατάτες με τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε σε λαδωμένο πυρίμαχο, βαθύ σκεύος.
- Ρίχνουμε το σχοινόπρασο, τη γραβιέρα και την παρμεζάνα στην κρέμα και ανακατεύουμε να λιώσουν.
- Περιχύνουμε με την κρέμα.
- Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και βάζουμε βάρος στην επιφάνεια της πίτας.
- Ψήνουμε για 25′ -30′.
- Αφαιρούμε τη λαδόκολλα, και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10′ μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.
- Αφήνουμε να σταθεί 10′ και έπειτα σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.
Καλή σας όρεξη...
Δεν υπάρχουν σχόλια
Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας