Υλικά: 6-8 ντομάτες, κομμένες σε χοντρές φέτες 4 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη ½ φλ. ελαιόλαδο 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομ...
Υλικά:
- 6-8 ντομάτες, κομμένες σε χοντρές φέτες
- 4 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε ροδέλες
- 1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- αλάτι, κατά βούληση
- 1 κ.γ. γλυκό κόκκινο πιπέρι
- 1 κ.γ. μπούκοβο καυτερό
- μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- 4 αβγά, σε θερμοκρασία δωματίου
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C.
- Πλένουμε, κόβουμε της ντομάτες κατά μήκος σε χοντρές φέτες και τις τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
- Ψήνουμε τις ντομάτες στο προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά.
- Βγάζουμε τις ντομάτες από το φούρνο, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
- Σπάμε ένα αβγό πάνω από τις ντομάτες προσπαθώντας να μη χάσει το σχήμα του.
- Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα αβγά.
- Επιστρέφουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για ακόμη 8-10 λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα αβγά.
- Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, αλατοπιπερώνουμε τα αβγά, πασπαλίζουμε με μπούκοβο και λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη...
Δεν υπάρχουν σχόλια
Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας