Ε να γλυκό που εκτός από νόστιμο και δροσερό είναι και οικονομικό γιατί μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα λεμόνια που μας έχ...
Ενα γλυκό που εκτός από νόστιμο και δροσερό είναι και οικονομικό γιατί μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα λεμόνια που μας έχουν περισσέψει.
Υλικά:
Για τη ζύμη:
- 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 80 γρ. άχνη ζάχαρη
- 100 γρ. βούτυρο, παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια
- 1 κρόκο αυγού
- Ξύσμα από 2 λεμόνια
- ¼ κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
Για τη γέμιση:
- 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης, καβουρδισμένα
- 25 ργ. Κουκουνάρι, καβουρδισμένο
- 200 γρ. ΝΟΥΝΟΥ Γεύσεις Σπιτικές
- 200 ml Κρέμα Γάλακτος, πλήρης
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 5 κρόκοι αυγού
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κ.γ. βανίλια, εκχύλισμα
- 30 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Για τη ζύμη:
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ, φοράμε γάντια μιας χρήσης και ξεκινάμε να τρίβουμε το βούτυρο με τα υπόλοιπα υλικά ώστε το μείγμα να κάνει σβόλους.
- Στη συνέχεια ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να πάρουμε μία ομογενοποιημένη ζύμη.
- Αφαιρούμε το ζυμάρι από το μπολ το τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 20 εκ.
- Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο με τη βοήθεια ενός πλάστη ανάμεσα σε δύο αλευρωμένες λαδόκολλες.
- Μεταφέρουμε την ανοιχτή ζύμη στο σκεύος και την πιέζουμε καλά με τα χέρια μας τόσο στον πάτο της φόρμας όσο και στα τοιχώματα.
- Με ένα πιρούνι τρυπάμε τη βάση της ζύμης και τοποθετούμε από πάνω σταυρωτά δύο μεγάλα κομμάτια διαφανής μεμβράνης.
- Ρίχνουμε μέσα ρύζι ή φακές για βάρος (ή εναλλακτικά μικρά βοτσαλάκια), κλείνουμε την περισσευούμενη μεμβράνη με φορά προς τα μέσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 15 λεπτά.
- Στη συνέχεια, αφαιρούμε το βάρος από την τάρτα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 – 12 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα η βάση μας.
- Μόλις ετοιμαστεί την αφήνουμε εκτός φούρνου να κρυώσει καλά.
Για τη γέμιση:
- Σε μία κατσαρόλα αδειάζουμε το ΝΟΥΝΟΥ Γεύσεις Σπιτικές, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, τους κρόκους αυγών, το ξύσμα λεμονιού, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός.
- Μεταφέρουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα για 7 -8 λεπτά μέχρι να αρχίσει να δένει το μείγμα.
- Μόλις ετοιμαστεί αδειάζουμε τη γέμιση μέσα στην κρύα βάση, πασπαλίζουμε από πάνω με τους ξηρούς καρπούς και ψήνουμε στην ίδια θερμοκρασία που έχει ήδη ο φούρνος (180 βαθμούς στον αέρα) για 15 – 20 λεπτά
- Μόλις ετοιμαστεί το γλυκό το αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη...
ΧΕΛΛΑΔΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας