Τ α burgers με μοσχαρίσιο μπιφτέκι είναι πεντανόστιμα, αλλά όχι πολύ υγιεινά. Γι' αυτό σας προτείνουμε μια υπέροχη συντ...
Τα burgers με μοσχαρίσιο μπιφτέκι είναι πεντανόστιμα, αλλά όχι πολύ υγιεινά. Γι' αυτό σας προτείνουμε μια υπέροχη συνταγή για burger ψαριού που έχει λίγες θερμίδες αλλά πολύ πλούσια γεύση. Ένα σπιτικό burger με μπιφτέκι περιέχει περίπου 20 γρ. λίπος – χωρίς να υπολογίσουμε το τυρί, το ψωμί και τα ντρέσινγκ. Αν φυσικά υπολογίσουμε και τις πατάτες, μπορούμε με αυτό το πιάτο να καταναλώσουμε τις θερμίδες μιας ολόκληρης ημέρας.
Υλικά (για 4 άτομα):
- 500 γρ. φιλέτα από λευκόσαρκο ψάρι (π.χ. μπακαλιάρος)
- 100 γρ. φρυγανιά αλεσμένη
- 2 αυγά
- 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
- 1 κ.σ. βούτυρο
Για το ντρέσινγκ
- 150 γρ. γιαούρτι
- 2 κ.σ. μαγιονέζα
- 3 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
- 8 λευκά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση:
- Χτυπήστε ένα αυγό σε ένα μπολ.
- Αλέστε τα φιλέτα του ψαριού στο μπλέντερ, προσθέστε το άλλο αυγό, τη μουστάρδα και αλατοπιπερώστε κατά προτίμηση.
- Με αυτό το μίγμα μπορείτε να πλάσετε τέσσερα ή οκτώ μικρά μπιφτέκια, τα οποία θα βουτήξετε μέσα στο αυγό και στη συνέχεια στη φρυγανιά.
- Βεβαιωθείτε ότι η φρυγανιά καλύπτει όλη την επιφάνεια του μπιφτεκιού.
- Σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε το βούτυρο και τηγανίστε σε χαμηλή φωτιά τα μπιφτέκια ψαριού μέχρι να ροδίσουν.
- Τα μικρά χρειάζονται περίπου 4-6 λεπτά για να ψηθούν, ενώ τα μεγάλα περίπου 8-10 λεπτά.
- Φτιάξτε το ντρέσινγκ αναμιγνύοντας σε ένα μπολ το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το σχοινόπρασο και τα κρεμμύδια.
- Αλατοπιπερώστε κατά προτίμηση.
- Σερβίρετε σε πολύσπορο στρογγυλό ψωμάκι, μαζί με μαρούλι, αγγούρι και το ντρέσινγκ.
Καλή σας όρεξη...
Δεν υπάρχουν σχόλια
Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας