Υλικά: 4 μεγάλες φέτες (100 γρ. περίπου) καπνιστού σολομού, μοιρασμένες, 24 μικρές, ωμές γαρίδες, 125 ml (½ φλ.) λευκό κρασί, 150...
Υλικά:
- 4 μεγάλες φέτες (100 γρ. περίπου) καπνιστού σολομού, μοιρασμένες,
- 24 μικρές, ωμές γαρίδες,
- 125 ml (½ φλ.) λευκό κρασί,
- 150 γρ. (8 περίπου κουταλιές) καβουρόψιχα,
- 250 ml (1 φλ.) σος κοκτέιλ,
- 12 μεγάλες φέτες ψωμί φόρμας (για τοστ),
- 3 ντοματίνια κομμένα σε τέταρτα,
- φυλλαράκια άνηθου για γαρνίρισμα,
- αλάτι, πιπέρι.
Για τη σος κοκτέιλ:
- 125 ml ( ½ φλ., ή μισή δόση ) μαγιονέζα,
- 125 ml ( ½ φλ.) κρέμα γάλακτος,
- 60 ml ( 4 κουταλιές) κετσάπ,
- 2 κουταλιές χυμό λεμονιού,
- Μερικές σταγόνες γούστερ σος (Worcestershire sauce),
- 1 κουταλάκι μπράντι ή ξηρό sherry,
- Αλάτι, λευκό πιπέρι.
Εκτέλεση:
- Ζεσταίνετε σε μια μικρή κατσαρόλα 1 ½ φλ. νερό με το κρασί και αλατοπίπερο και ρίχνετε μέσα τις γαρίδες.
- Τις βράζετε μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να γίνουν ροζ και να κουλουριαστούν, για 3-4 περίπου λεπτά και τις σουρώνετε.
- Τις αφήνετε να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε προσεχτικά στη μέση κατά μήκος.
- Αφαιρείτε την κόρα του ψωμιού και ύστερα το περνάτε σε τοστιέρα, μόλις να ροδίσει ελαφρά.
- Απλώνετε πάνω σε 4 φέτες τη μισή σος κοκτέιλ, βάζετε από πάνω τις μισές φέτες σολομού, τις μισές γαρίδες και τη μισή καβουρόψιχα.
- Τοποθετείτε από πάνω μια δεύτερη φέτα ψωμιού και επαναλαμβάνετε τις στρώσεις.
- Τελειώνετε τα σάντουιτς με μια τρίτη φέτα ψωμιού και τα πιέζετε ελαφρά για να σμίξουν τα υλικά.
- Ύστερα, με ένα κοφτερό, βαρύ μαχαίρι με δοντάκια κόβετε κάθε σάντουιτς σε τρεις λωρίδες.
- Καρφώνετε κάθε λωρίδα των σάντουιτς με 1 οδοντογλυφίδα για να στερεωθεί και τη γαρνίρετε με ένα φετάκι ντοματίνι και άνηθο.
Για τη σος κοκτέιλ:
- Αναμιγνύετε όλα μαζί τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν, ελέγχετε το αλατοπίπερο και την κρατάτε σκεπασμένη στο ψυγείο ½ τουλάχιστον ώρα πριν το σερβίρετε, για να σμίξουν τα αρώματα.
Καλή σας όρεξη...
ΧΕΛΛΑΔΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας