Είναι κάποια πρωινά που τα θέλουμε πιο ιδιαίτερα. Αρνούμαστε να φάμε τα συνηθισμένα μας δημητριακά ή ένα τοστ και ζητάμε λίγη πολυτέλεια. Αν νομίζετε ότι κάτι τέτοιο είναι δύσκολο, κάνετε λάθος. Αυτά τα λαχταριστά pancakes (ή τηγανίτες επί το ελληνικότερον) που τόσο έχουν γίνει της μόδας, μπορούν να δώσουν χρώμα και γεύση στο πρωινό μας, εύκολα και κυρίως γρήγορα.
Υλικά:
- 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (για πιο αφράτο αποτέλεσμα)
- 1 κούπα γάλα φρέσκο
- 1 αυγό
- Αλάτι
Εκτέλεση:
- Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τα υλικά μας και ανακατεύουμε καλά να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.
- Δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ ρευστό μα ούτε και ιδιαίτερα πηχτό.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και με τη βαθιά κουτάλα που σερβίρουμε τη σούπα (έτσι υπολογίζουμε την ποσότητα του χυλού που χρειάζεται για κάθε pancake) ρίχνουμε χυλό στο τηγάνι.
- Προσέχουμε να μη μαυρίσει, αλλάζουμε πλευρά κι όταν πάρει κι αυτή χρώμα, αφαιρούμε από το τηγάνι.
- Αν δε θέλουμε μεγάλες τηγανίτες μπορούμε με ένα κουτάλι της σούπας να φτιάξουμε μικρότερες.
- Γεμίζουμε το κουτάλι με χυλό, ρίχνουμε στο τηγάνι και ψήνουμε.
- Μπορούμε να σερβίρουμε τα pancakes μας με μερέντα, με μέλι, με γλυκά του κουταλιού και να προσθέσουμε ακόμη φρέσκα φρούτα και ξηρούς καρπούς ή και παγωτό!
Καλή σας όρεξη...
Δεν υπάρχουν σχόλια
Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας