Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Ροη:

latest

Μπορούν αγρότες να ενταχθούν σε Γέφυρα 1 και Γέφυρα 2 αλλά πρώτα ρύθμιση οφειλής

Με σχετική τροπολογία έχει δοθεί παράταση, μέχρι 31 Μαρτίου, για αιτήσεις στο πρόγραμμα «Γέφυρα 1», στο οποίο μπορούν να ενταχθούν και ο...



Με σχετική τροπολογία έχει δοθεί παράταση, μέχρι 31 Μαρτίου, για αιτήσεις στο πρόγραμμα «Γέφυρα 1», στο οποίο μπορούν να ενταχθούν και οι αγρότες.

Με σχετική τροπολογία έχει δοθεί παράταση, μέχρι 31 Μαρτίου, για αιτήσεις στο πρόγραμμα «Γέφυρα 1», στο οποίο μπορούν να ενταχθούν και οι αγρότες.

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι είναι δανειολήπτες οι οποίοι πλήττονται από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού, έχουν εξυπηρετούμενο ή ρυθμισμένο δάνειο με προσημείωση/υποθήκη στην Α΄ κατοικία και δεν βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής πληρωμής. Οι δανειολήπτες που έχουν κάνει χρήση της δυνατότητας αναστολής, θα επωφεληθούν από την κρατική επιδότηση μόλις ολοκληρωθεί η περίοδος της αναστολής. Η κρατική επιδότηση καλύπτει τη μηνιαία δόση των δανείων τους σε ποσοστό έως 90%, για χρονικό διάστημα 9 μηνών, με τους δικαιούχους να καλούνται, πλέον, να πληρώσουν μόνο το μέρος της δόσης του δανείου που τους αναλογεί, ακριβώς με την ίδια διαδικασία που ίσχυε έως τώρα. Η αίτηση για την υπαγωγή στη διαδικασία επιδότησης οφειλών υποβάλλεται από τον αιτούντα ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr), με την επιλογή του συνδέσμου που αφορά τον αιτούντα στην «Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Επιδότησης Δανείων Κύριας Κατοικίας Πληγέντων Κορωνοϊού»

Επίσης οι αγρότες θα μπορούν να ενταχθούν και στο πρόγραμμα «Γέφυρα 2» που έχει νομοθετηθεί μετά την έγκρισή του από την Κομισιόν και θα ακολουθήσει (500 εκατ. ευρώ προϋπολογισμός) με στόχο τη στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) που έχουν πληγεί από την πανδημία. Θα μπορούν να ενταχθούν:

Α) Ενεργά νομικά πρόσωπα που συνιστούν μικρή, πολύ μικρή ή μεσαία επιχείρηση, δηλαδή απασχολούν μέχρι 250 εργαζομένους σε ετήσια βάση και έχουν κύκλο εργασιών έως 50 εκατ. ευρώ ή το σύνολο ετήσιου ισολογισμού δεν υπερβαίνει τα 43 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις τελευταίες οικονομικές καταστάσεις .

Β) Φυσικά πρόσωπα που είναι ελεύθεροι επαγγελματίες ή επιτηδευματίες. Προϋπόθεση είναι να έχουν αποδεδειγμένα παρουσιάσει μείωση τζίρου ίση ή μεγαλύτερη του 20% και να έχουν ενταχθεί σε κάποιο από τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων τoυ COVID-19.

Όπως αναφέρει στον ΑγροΤύπο η κ. Αγγελική Λαλούση, δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, «οι αγρότες, όπως και οι υπόλοιποι ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν να ενταχθούν στα προγράμματα «Γέφυρα 1» και «Γέφυρα 2». Οι αιτήσεις για το «Γέφυρα 1» λήγουν στις 31 Μαρτίου και δεν θα δοθεί κάποια παράταση. Ακόμη δεν γνωρίζουμε πότε θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για το «Γέφυρα 2», που έχει όμως ήδη νομοθετηθεί. Οι αγρότες για να ενταχθούν στα συγκεκριμένα προγράμματα θα πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν πληγεί από την πανδημία. Αυτό γίνεται είτε με την πτώση του τζίρου τους είτε με την είσπραξη κάποιας κορωνοενίσχυσης. Αυτό που θα πρέπει να προσέξει ο ενδιαφερόμενος αγρότης είναι να προχωρήσει πρώτα σε ρύθμιση για την οφειλή που θέλει να εντάξει στα προγράμματα. Βέβαια η τράπεζα δεν είναι ανάγκη να γνωρίζει ότι ο αγρότης θέλει να ενταχθεί στο πρόγραμμα Γέφυρα. Εφόσον συμφωνηθεί μία βιώσιμη ρύθμιση της οφειλής, οι δικαιούχοι θα λάβουν την κρατική επιδότηση της δόσης του δανείου τους, συνολικής διάρκειας 9 μηνών. Στη συνέχεια και μετά την ρύθμιση της οφειλής μπορεί να καταθέσει την αίτηση ένταξης».   


Πηγη: agrotypos.gr
ΧΕΛΛΑΔΑ


Η Ενημέρωση για τους Αγρότες - Κτηνοτρόφους στο www.AgroNews365.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας


H PressBOMB.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ακολουθηστε μας...

pressbomb.gr



Instagram Follow on Instagram