Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Ροη:

latest

Κανελόνια αλλαντικών και τυριών

Τ α κανελόνια είναι αγαπημένο φαγητό για όλη την οικογένεια, μα πάνω απ' όλα για τα παιδιά που τρελαίνονται να γεμίζουν τα κανελόνι...


Τα κανελόνια είναι αγαπημένο φαγητό για όλη την οικογένεια, μα πάνω απ' όλα για τα παιδιά που τρελαίνονται να γεμίζουν τα κανελόνια με τη γέμιση! Κανονικά, φτιάχνονται με κιμά, αλλά θα δούμε μια συνταγή για κανελόνια με τυριά και αλλαντικά, έξτρα σπέσιαλ!

Υλικά:
  • 1 πακέτο κανελόνια
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • λίγο βασιλικό
  • λίγο δυόσμο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 8 φέτες τυρί γκούντα ψιλοκομμένο
  • 10 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 10 φέτες πάριζα ψιλοκομμένη
  • 1 φλυτζάνι γάλα φρέσκο
  • 1 1/2 φλυτζάνι γραβιέρα τριμμένη
  • 1 1/2 φλυτζάνι γκούντα τριμμένο
  • 2 αυγά
  • 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 συσκευασία τριμμένο ντοματάκι

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα:
  • Σε ένα κατσαρολάκι, σωτάρουμε το ένα ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι με το μισό ελαιόλαδο και μετά από λίγο ρίχνουμε το τριμμένο ντοματάκι. 
  • Προσθέτουμε ακόμα βασιλικό, δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 20 λεπτά. 
  • Αν θέλουμε, προσθέτουμε και λίγο ζάχαρη.

Έτοιμάζουμε τη γέμιση:
  • Ψιλοκόβουμε σε μικρά τετραγωνάκια το ζαμπόν, την πάριζα και το γκούντα.
  • Παράλληλα, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε με το μισό λάδι σε μια κατσαρόλα.
  • Αφήνουμε το κρεμμύδι να σωταριστεί πέντε λεπτά και μετά κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κομματάκια από το ζαμπόν την πάριζα, και το γκούντα, καθώς επίσης και την τριμμένη γραβιέρα με το τριμμένο γκούντα (κρατάμε λίγη τριμμένη γραβιέρα και γκούντα για να πασπαλίσουμε τα κανελόνια στο τέλος).
  • Τέλος, βάζουμε στο μείγμα το μισό γάλα και τα δύο αβγά και ανακατεύουμε καλά.

Ολοκλήρωση-Σερβίρισμα:
  • Τώρα, παίρνουμε ένα-ένα τα κανελόνια και τα γεμίζουμε σφιχτά με τη γέμιση. 
  • Εδώ χρειάζεται υπομονή και προσοχή για να μην σπάσουν τα κανελόνια! 
  • Μόλις γεμίζουμε κάθε κανελόνι, τα τοποθετούμε ένα-ένα σε ένα μεγάλο τετράγωνο πυρέξ.
  • Μόλις τελειώσουμε με τη γέμιση, περιχύνουμε όλα τα κανελόνια με την σάλτσα, προσθέτουμε στις άκρες το υπόλοιπο μισό φλυτζάνι γάλα και πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα και το τριμμένο γκούντα που είχαμε κρατήσει πιο πριν.
  • Βάζουμε τα κανελόνια σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 150 βαθμούς για περίπου μία με μιάμιση ώρα. Όσο πιο αργά ψηθούν τα κανελόνια με τα τυριά τόσο το καλύτερο!

Καλή σας όρεξη...
ΧΕΛΛΑΔΑ


Περισσότερες συνταγές Μαγειρικής - Ζαχαροπλαστικης στο www.EllinonGeuseis.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας


H PressBOMB.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ακολουθηστε μας...

pressbomb.gr



Instagram Follow on Instagram