Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Ροη:

latest

Σπαγγέτι Καρμπονάρα... η Κλασσική

Μία από τις πιο αγαπημένες μακαρονάδες των Ιταλών, αλλά πλέον και των Ελλήνων !  Εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη! Υλικά: 500 γρ....


Μία από τις πιο αγαπημένες μακαρονάδες των Ιταλών, αλλά πλέον και των Ελλήνων ! 
Εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη!

Υλικά:
  • 500 γρ. σπαγγέτι μπουκατίνι ή φετουτσίνι
  • 150 γρ. πανσέτα ή μπέικον
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 ολόφρεσκα αβγά
  • 150 γρ. παρμεζάνα και πεκορίνο ανάμεικτα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Για τις ανοιξιάτικες παραλλαγές
  • 4 αγκινάρες
  • 4 σπαράγγια
  • 100 γρ. αρακά
  • λίγο άνηθο
ή
  • 200 γρ. ασπρομανίταρα
  • 1 κ.σ. αποξηραμένα μανιτάρια
  • λίγο θυμάρι
ή
  • 6 λιαστές ντομάτες
  • 2 ψητές πιπεριές Φλωρίνης
  • λίγο φρέσκο θυμάρι
  • λίγο φρέσκο δεντρολίβανο

Εκτέλεση:
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά για την καρμπονάρα μας σε αλατισμένο νερό. 
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε την ψιλοκομμένη πανσέτα για 5′. 
  • Σπάμε τη σκελίδα και την προσθέτουμε και αφήνουμε να αρωματίσει για 1´ -2′. 
  • Το αφαιρούμε. 
  • Χτυπάμε τα αβγά σε μπολ με το μισό τριμμένο τυρί. 
  • Προσθέτουμε αλατοπίπερο. 
  • Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν.
  • Τα ξαναβάζουμε καυτά όπως είναι στην κατσαρόλα. 
  • Η φωτιά πρέπει να είναι στο πιο χαμηλό. 
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά να λιώσει και αρωματίσει τα ζυμαρικά με άρωμα και γεύση βουτύρου.
  • Προσθέτουμε την ψημένη πανσέτα στα ζυμαρικά καθώς και τα χτυπημένα αυγά. 
  • Όπως είναι όλα καυτά ανακατεύουμε με τσιμπίδα να ενωθούν τα υλικά. 
  • Αν θέλουμε πιο κρεμένια υφή προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά κι ανακατεύουμε.
  • Προσοχή η καρμπονάρα πρέπει γρήγορα να βγει από την φωτιά για να μην ψηθούν τα αυγά.
  • Προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί και αποσύρουμε από την φωτιά.
  • Προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.

Η βασική συνταγή καρμπονάρας σηκώνει πολλές παραλλαγές. Ανοιξιάτικη με αγκινάρες, αρακά και σπαράγγια, ή με άγρια μανιτάρια, ασπρομανίταρα και θυμάρι αλλά και με λιαστή ντομάτα, πιπεριά ψητή, θυμάρι και δεντρολίβανο. 

Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και δημιουργήστε!


Καλή σας όρεξη....

ΧΕΛΛΑΔΑ


Περισσότερες συνταγές Μαγειρικής - Ζαχαροπλαστικης στο www.EllinonGeuseis.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας


H PressBOMB.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ακολουθηστε μας...

pressbomb.gr



Instagram Follow on Instagram