Υλικά: 10 μεγάλα λευκά μανιτάρια, χωρίς τα «κοτσάνια» τους, σκουπισμένα με νοτισμένο πανί 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (το λευκ...
Υλικά:
- 10 μεγάλα λευκά μανιτάρια, χωρίς τα «κοτσάνια» τους, σκουπισμένα με νοτισμένο πανί
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος)
- 5 κλωνάρια μαϊντανός, ψιλοκομμένα (χωρίς τα πολύ χοντρά κοτσάνια)
- 5 κλωνάρια άνηθος, ψιλοκομμένα (χωρίς τα πολύ χοντρά κοτσάνια)
- 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες (ή όσο θέλουμε)
- 200 γρ. μικρές γαρίδες αποφλοιωμένες (κατεψυγμένες)
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (για τα μανιτάρια) + 2 κουτ. σούπας για τη σάλτσα
- 1 κουτ. σούπας πελτές
- χυμός από 1 μικρό λεμόνι (αν θέλουμε)
- αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Βάζουμε τα μανιτάρια σε ένα ταψί, τα περιχύνουμε με το λάδι (4 κουτ. σούπας) και το λεμόνι (αν βάλουμε) και τα αλατοπιπερώνουμε.
- Τα φουρνίζουμε και τα ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά.
- Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι (2 κουτ. σούπας) σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το μαϊντανό και τον άνηθο για 2 - 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμένο σε 1/2 φλιτζάνι νερό και βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να σωθούν τα υγρά και να πήξει η σάλτσα.
- Στο τέλος, ρίχνουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε για 1 - 2 λεπτά.
- Ξεφουρνίζουμε τα μανιτάρια και τα γεμίζουμε με το μείγμα του τηγανιού.
- Τα φουρνίζουμε ξανά για 10 λεπτά, ίσα να δέσουν τα αρώματα και οι γεύσεις και να μαλακώσουν τα μανιτάρια.
- Για να εξατμιστούν καλύτερα τα υγρά των μανιταριών, τα ψήνουμε σε ψηλή σκάλα μέσα στο φούρνο.
Καλή σας όρεξη...
Δεν υπάρχουν σχόλια
Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας