Υλικά : Πατάτες 4 βρασμένες Κεφαλογραβιέρα 120 γρ τριμμένη Άνηθος 1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένος Μοσχοκάρυδο 1/2 κουταλάκι γλυκού...
Υλικά :
- Πατάτες 4 βρασμένες
- Κεφαλογραβιέρα 120 γρ τριμμένη
- Άνηθος 1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένος
- Μοσχοκάρυδο 1/2 κουταλάκι γλυκού
- Αλάτι-πιπέρι κατά βούληση
- Φρυγανιά τριμμένη για το πανάρισμα
- Αυγά 3 τεμ ασπράδια μόνο
Εκτέλεση :
- Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε στην μέση και τις βράζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
- Αφού βράσουν τις πολτοποιούμε να γίνουν πουρές και αφήνουμε να κρυώσει.
- Τρίβουμε την κεφαλογραβιέρα και την προσθέτουμε στον πουρέ πατάτας μαζί με τον άνηθο, το μοσχοκάρυδο, αλάτι-πιπέρι και την μισή ποσότητα από τα ασπράδια των αυγών.
- Τα ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας να ανακατευτούν όλα τα υλικά μας.
- Το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει.
- Στην συνέχεια πλάθουμε μπαλίτσες ίδιου μεγέθους.
- Σε ένα μπολ έχουμε βάλει την τριμμένη φρυγανιά και σε άλλο το υπόλοιπο από τα ασπράδια αυγών. Βουτάμε τις κροκέτες πρώτα στα ασπράδια και μετά στην φρυγανιά.
- Τις τοποθετούμε στην κατάψυξη να παγώσουν και είναι έτοιμες για ψήσιμο στον φούρνο στους 180 βαθμούς , για περίπου 30 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας), ανά πάσα στιγμή.
Καλή σας όρεξη...
ΧΕΛΛΑΔΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας