Υλικά: 250 γρ. φακές (1 ½ φλ. περίπου), 1 καρότο, κομμένο σε μικρούς κύβους/ζάρια, θυμάρι, 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊν...
Υλικά:
- 250 γρ. φακές (1 ½ φλ. περίπου),
- 1 καρότο, κομμένο σε μικρούς κύβους/ζάρια,
- θυμάρι,
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό,
- 6 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα,
- 4 τρυφερά, φρέσκα κρεμμυδάκια, το άσπρο μέρος τους σε φετάκια (κρατάτε τα πράσινα φύλλα για γαρνίρισμα –δες σημείωση),
- 12 ντοματίνια, μοιρασμένα,
- 1 φύλλο δάφνης,
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο,
- 1 κουταλιά ξίδι,
- ½ κουταλάκι δυνατή μουστάρδα,
- αλάτι πιπέρι, μαρουλόφυλλα για το σερβίρισμα.
Εκτέλεση:
- Ρίχνετε τις φακές, το καρότο κομμένο σε μικρούς κύβους, το θυμάρι και το μαϊντανό σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό.
- Αφήνετε να κοχλάσουν, χαμηλώνετε τη φωτιά στο μέτριο και τις σιγοψήνετε σκεπασμένες για 20-30 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Στο μεταξύ, χτυπάτε σε ένα μπολ τη μουστάρδα με το ξίδι, αλάτι και πιπέρι και προσθέτετε τμηματικά το λάδι, για να γίνει ένα ομοιογενές ντρέσινγκ.
- Στραγγίζετε τις φακές και τις ανακατεύετε μέσα.
- Ύστερα, προσθέτετε τα κρεμμυδάκια σε φετάκια, τα ντοματίνια, το βασιλικό και το μαϊντανό και αφαιρείτε τη δάφνη.
- Τις σερβίρετε ζεστές (ή χλιαρές), μαζί με μαρουλόφυλλα και γαρνιρισμένες με τα πράσινα φυλλαράκια από τα φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτά μπαστουνάκια.
Καλή σας όρεξη...
ΧΕΛΛΑΔΑ
Περισσότερες συνταγές Μαγειρικής - Ζαχαροπλαστικης στο www.EllinonGeuseis.eu
Δεν υπάρχουν σχόλια
Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας