Μερικές φορές, θες να τσιμπήσεις κάτι εύγευστο που θα καταλαγιάσει την βραδινή λιγούρα χωρίς να σε γεμίσει τύψεις και θερμίδες. Άλλες φο...
Μερικές φορές, θες να τσιμπήσεις κάτι εύγευστο που θα καταλαγιάσει την βραδινή λιγούρα χωρίς να σε γεμίσει τύψεις και θερμίδες. Άλλες φορές, ψάχνεις μία πρωτότυπη σαλάτα για να συνοδεύσεις το κυριακάτικο οικογενειακό γεύμα και να κερδίσεις τις εντυπώσεις! Άλλοτε, πάλι, ψάχνεις έναν δημιουργικό και αποτελεσματικό τρόπο για να πείσεις τα παιδιά να φάνε παντζάρια.
Ό,τι κι αν συμβαίνει από τα παραπάνω, η απάντηση βρίσκεται στην παρακάτω συνταγή: είναι απλή, θρεπτική, διαφορετική και, το κυριότερο, με τέλεια γεύση.
Υλικα:
- 2 μεγάλα παντζάρια πλυμένα και καθαρισμένα από τις ρίζες τους
- 1 μεγάλο μήλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1-2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο,
- 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
- 1/4 της κούπας ελαιόλαδο
- 1 έως 1 1/2 κεσεδάκια γιαούρτι (συσκευασία 200 γραμμαρίων)
- Αλάτι
- 2 - 3 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα βάζετε αρκετό νερό να βράσει, ρίχνετε τα παντζάρια και τα αφήνετε να μαλακώσουν (1-1,5 ώρα).
- Έπειτα τα στραγγίζετε, τα αφήνετε να κρυώσουν, τα ξεφλουδίζετε και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνετε τα κομμένα παντζάρια, τα κομμένα μήλα, το ψιλοκομμένο σκόρδο και το ελαιόλαδο, την κάπαρη και το ξύδι και ανακατεύετε καλά.
- Τέλος, ρίχνετε και το γιαούρτι και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
Καλή σας όρεξη...ΧΕΛΛΑΔΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας