Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Ροη:

latest

Μπριζόλες λεμονάτες με φασολάκια

Υλικά (για 2-4 άτομα): Για τις μπριζόλες: 4 Μπριζόλες χοιρινές μέτριου πάχους 1 χούφτα ρίγανη Αλάτι Λεμόνι Κάρβουνα Για τα φα...



Υλικά (για 2-4 άτομα):
Για τις μπριζόλες:
  • 4 Μπριζόλες χοιρινές μέτριου πάχους
  • 1 χούφτα ρίγανη
  • Αλάτι
  • Λεμόνι
  • Κάρβουνα
Για τα φασολάκια:
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι 
  • 1 κιλό φρέσκια φασολάκια
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Για τις μπριζόλες:
  • Ανάβουμε φωτιά με ξύλα. 
  • Περιμένουμε να πέσουν οι φλόγες και να γίνουν τα κάρβουνα (διαφορετικά: ή ανάβουμε τα έτοιμα αγοραστά κάρβουνα, ή ανάβουμε ηλεκτρική ψηστιέρα).
  • Πλένουμε και στραγγίζουμε τις μπριζόλες.
  • Τις πασπαλίζουμε με ρίγανη και αλάτι και τις τοποθετούμε επάνω στη σχάρα ψησίματος.
  • Τις γυρίζουμε χωρίς να περιμένουμε να κάνει κρούστα από την κάθε πλευρά.
  • Συνεχίζουμε το συχνό γύρισμα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να ψηθούν.
  • Το συχνό γύρισμα κάνει τις μπριζόλες μαλακές, ζουμερές και νόστιμες.
  • Τις τοποθετούμε στην πιατέλα, στύβουμε ένα με δυο λεμόνια, πασπαλίζουμε με ρίγανη και αλατίζουμε.
Για τα φασολάκια:
  • Καθαρίζουμε τα φασολάκια κόβοντας τις άκρες και αφαιρώντας τις πλάγιες ίνες. 
  • Εάν είναι μεγάλα τα κόβουμε στη μέση. 
  • Τα ξεπλένουμε με άφθονο νερό.
  • Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει τα ζεματάμε περίπου για 12 λεπτά. 
  • Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι.
  • Παίρνουμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά και ρίχνουμε μέσα τις σκελίδες σκόρδου κομμένες στη μέση.
  • Τις σοτάρουμε καλά μέχρι να μαυρίσουν. 
  • Αμέσως μετά τις βγάζουμε και τις πετάμε. 
  • Μ’ αυτόν τον τρόπο το λαδάκι μας θα πάρει όλο το άρωμα του σκόρδου χωρίς να βαρύνει καθόλου.
  • Ρίχνουμε μέσα τα φασολάκια και τα σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα με προσοχή να μη διαλυθούν.
  • Όταν γυαλίσουν και ζεσταθούν καλά σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και τα σερβίρουμε σε βαθιά σαλατιέρα ζεστά.

Καλή σας όρεξη...
ΧΕΛΛΑΔΑ
Περισσότερες συνταγές Μαγειρικής - Ζαχαροπλαστικης στο www.EllinonGeuseis.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας


H PressBOMB.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ακολουθηστε μας...

pressbomb.gr



Instagram Follow on Instagram