Υλικά: 10 Φύλλα κρούστας 300 γρ. Γραβιέρα, σε μικρά στικ 200 γρ. Παστουρμά, κομμένα σε λεπτές φέτες 3 Ντομάτες, ξεσποριασμένες και...
Υλικά:
- 10 Φύλλα κρούστας
- 300 γρ. Γραβιέρα, σε μικρά στικ
- 200 γρ. Παστουρμά, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 3 Ντομάτες, ξεσποριασμένες και κομμένες σε λεπτά στικ
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα:
- Γιαούρτι
- Ψιλοκομμένος μαϊντανός
Εκτέλεση:
- Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας και τα κόβουμε στη μέση οριζόντια.
- Παίρνουμε ένα κομμάτι φύλλου και στο κάτω μέρος του βάζουμε ένα κομμάτι παστουρμά, από πάνω ένα κομμάτι τυρί και από πάνω ένα κομμάτι ντομάτα.
- Γυρνάμε τις δύο άκρες προς τα μέσα και το τυλίγουμε. Βρέχουμε ελαφρώς την πάνω άκρη του φύλλου με λίγο νερό ώστε να κολλήσει καλύτερα το φύλλο.
- Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα φύλλα.
- Βάζουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ηλιέλαιο και το αφήνουμε να κάψει. Ρίχνουμε μέσα τα παστουρμαδοπιτάκια σε δόσεις και τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
- Μόλις είναι έτοιμα, τα μεταφέρουμε με μία τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο στο οποίο έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.
- Σερβίρουμε με γιαούρτι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή σας όρεξη...ΧΕΛΛΑΔΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας