Τ ο στιφάδο είναι μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή που χαρακτηρίζεται από τα κρεμμυδάκια και τη γλύκα που δίνουν στο φαγητό. Το τυπικότε...
Το στιφάδο είναι μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή που χαρακτηρίζεται από τα κρεμμυδάκια και τη γλύκα που δίνουν στο φαγητό. Το τυπικότερο στιφάδο είναι φυσικά με κουνέλι. Αυτή εδώ η συνταγή για κουνέλι στιφάδο είναι ότι πρέπει για να απολαύσετε γευστικό φαγητό ένα Σάββατο ή μια Κυριακή με την οικογένεια...
Υλικά:
- 1 κουνέλι
- 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κιλό κρεμμυδάκια
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί ξηρό
- 4 ντομάτες ή 1 κονσέρβα αποφλοιωμένα ντοματάκια
- 2 φύλλα δάφνης
- 2-3 γαρύφαλλα
- μπαχάρι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 μικρό ξυλάκι κανέλας
Εκτέλεση:
- Αρχικά, πλένετε καλά το κουνέλι και το κόβετε σε μερίδες.
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σωτάρετε το κρεμμύδι με το κουνέλι για 5-6 λεπτά.
- Μετά σβήνετε με το κρασί.
- Ρίχνετε στην κατσαρόλα τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και περασμένες από μύλο, ένα φλυτζάνι τσαγιού νερό, δάφνη, τα γαρύφαλλα, ένα μπαστούνι κανέλα, μπαχάρι, σκόρδο και αλατοπίπερο.
- Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το κουνέλι να σιγοψηθεί για μια ώρα.
- Παράλληλα, καθαρίζετε και πλένετε τα κρεμμυδάκια και τα χαράζετε σταυρωτά στη ρίζα τους.
- Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια στο κουνέλι στιφάδο και συνεχίζετε το ψήσιμο για μια ώρα περίπου.
Καλή σας όρεξη...
ΧΕΛΛΑΔΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας