Συνολικά 54 ανεμβολίαστοι πυροσβέστες απομακρύνθηκαν από τις οκτώ ΕΜΑΚ, με διαταγή του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής, σύμφωνα με τ...
Συνολικά 54 ανεμβολίαστοι πυροσβέστες απομακρύνθηκαν από τις οκτώ ΕΜΑΚ, με διαταγή του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρη Σταθόπουλο.
Οι 54 πυροσβέστες μετακινούνται σε «όμορες» υπηρεσίες, ενώ λαμβάνεται μέριμνα για την αντικατάστασή τους.
«Η πόρτα της ΕΜΑΚ είναι πάντα ανοιχτή για όποιους από τους 54 πυροσβέστες που έχουν μετακινηθεί σε άλλη Υπηρεσία, εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού και θέλουν να επιστρέψουν», δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Βαθρακογιάννης, που πρόσθεσε ότι λόγω της ιδιαιτερότητας της αποστολής των μελών της ΕΜΑΚ, δεν είναι δυνατόν να μην έχουν εμβολιαστεί.
Αναφερόμενος στις μετακινήσεις ανεμβολίαστων πυροσβεστών διευκρίνισε πως από την ΕΜΑΚ Αττικής, που είναι και η μεταλύτερη, έχουν μετακινηθεί συνολικά 19 άτομα και από 5 κατά μέσο όρο από υπόλοιπες.
Στα Ιωάννινα υπήρξαν δύο μετακινήσεις και από μία σε Λαμία και Λάρισα.
«Όποιος εμβολιαστεί και επιθυμεί να επιστρέψει, τότε αυτό θα γίνει άμεσα. Σημειώστε, ότι όλοι μετακινήθηκαν εντός του νομού όπου υπηρετούν ή όπου αλλού επιθυμούσαν».
Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είχε αποφασιστεί από τον ίδιο τον αρχηγό του Σώματος στις 18 Μαΐου. Τότε είχε γνωστοποιηθεί ότι στους υπαλλήλους που δεν είχαν κάνει το εμβόλιο ή δεν το είχαν προγραμματίσει, θα δινόταν περιθώριο έως τις 11 Ιουνίου να το πράξουν.
Με το ίδιο έγγραφο, οι διοικήσεις των ΕΜΑΚ καλούνταν να ενημερώσουν έως τις 21 Μαΐου πόσοι μόνιμοι υπάλληλοί τους είχαν εμβολιαστεί και πόσοι δεν είχαν προγραμματίσει να εμβολιαστούν.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ, είχε δοθεί μια άτυπη παράταση έως το τέλος Ιουλίου αλλά αυτά τα 54 μέλη των ΕΜΑΚ αποφάσισαν να μην εμβολιαστούν.
Η Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών υπάγεται στο Πυροσβεστικό Σώμα και στο Υπουργείο Εσωτερικών, με κύρια ευθύνη την διάσωση κάτω από ακραίες καταστάσεις. Η ΕΜΑΚ αναλαμβάνει διασώσεις αγνοουμένων από πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς, αλλά και τροχαία ατυχήματα.
Στελέχη του πυροσβεστικού σώματος, μετέφεραν στα μέσα Μαΐου ότι στις ΕΜΑΚ προβλεπόταν ο εμβολιασμός για μία σειρά ασθενειών για λόγους επιχειρησιακής ετοιμότητας, καθώς τα στελέχη της μπορεί να βρεθούν «οπουδήποτε στον κόσμο».
Πηγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας