Μαρινάρετέ τα λίγο πριν και ψήστε τα στα κάρβουνα παρέα με τους φίλους. Ο καλύτερος μεζές θα βγει από τα χέρια σας ζεστός και νόστιμος, ...
Μαρινάρετέ τα λίγο πριν και ψήστε τα στα κάρβουνα παρέα με τους φίλους. Ο καλύτερος μεζές θα βγει από τα χέρια σας ζεστός και νόστιμος, έτοιμος για το τραπέζι. Φυσικά, εκτός από παϊδάκια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε κομμάτι θέλετε από το αρνί.
Υλικά:
- 12 παϊδάκια από αρνάκι ή κατσικάκι
- 4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
- 2-3 κλωναράκια δεντρολίβανο τα φυλλαράκια του ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Αφαιρείτε το περίσσιο πάχος από το κρέας και το αλείφετε με ελαιόλαδο.
- Αναμιγνύετε σε ένα ταψάκι το θυμάρι, το δεντρολίβανο, το σκόρδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τυλίγετε μέσα τα παϊδάκια, φροντίζοντας να πιάσουν καλά από τις δυο πλευρές.
- Τα βάζετε σε μια πιατέλα, τα σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και τα κρατάτε στο ψυγείο για όση ώρα έχετε στη διάθεσή σας-από 1 ώρα μέχρι ένα βράδυ.
- Βγάζετε τα παϊδάκια από το ψυγείο 20 λεπτά πριν το ψήσιμο και τα ψήνετε πάνω στη σχάρα κοντά στα κάρβουνα για 10 λεπτά από την κάθε πλευρά.
- Ύστερα, βάζετε πιο ψηλά τη σχάρα και συνεχίζετε το ψήσιμο για 15 περίπου λεπτά, γυρίζοντας τα 2-3 φορές.
Καλή σας όρεξη...ΧΕΛΛΑΔΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας