Κ οκκινιστό μοσχάρι, με σάλτσα και μακαρόνια. Μια συνταγή ανεπανάληπτη. Υλικά: 1.200 γραμ. μοσχάρι σπάλα στήθος ή κιλότο ολόκληρο...
Κοκκινιστό μοσχάρι, με σάλτσα και μακαρόνια. Μια συνταγή ανεπανάληπτη.
Υλικά:
- 1.200 γραμ. μοσχάρι
- σπάλα
- στήθος ή κιλότο ολόκληρο κομμάτι
- 3-4 σκ. σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι (πολύ ψιλοκομμένο)
- 2 καρότα
- 1 κλ. σέλερι
- 1 κ.σ. πελτέ
- 2 συσκευασίες αποφλοιωμένα ολόκληρα πομοντόρια
- 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
- λίγο νερό ζεστό (ή ζωμό κρέατος)
- 1 δαφνόφυλλο
- μπαχάρι
- γαρύφαλλο
- κανέλα (με μέτρο)
- 1 πακέτο χοντρά μακαρόνια
- μπόλικο κεφαλοτύρι (ψιλοτριμμένο)
Εκτέλεση:
- Για το μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια, ψιλοκόβουμε πρώτα τα σκόρδα σε δόντια και αλατοπιπερώνουμε καλά.
- Τρυπάμε κατά τόπους το κρέας και τα μπήγουμε.
- Δένουμε το κρέας για να κρατήσει το σχήμα του.
- Το ροδίζουμε πολύ καλά γύρω γύρω.
- Το βάζουμε σε πιατέλα.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Ρίχνουμε τα λαχανικά και τα αφήνουμε να μαραθούν.
- Προσθέτουμε τον πελτέ και τρίβουμε την κατσαρόλα.
- Σβήνουμε με το κρασί.
- Αφήνουμε σχεδόν να εξατμιστεί.
- Βάζουμε το κρέας με όλα τα ζουμάκια του ξανά στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες αλεσμένες.
- Αφήνουμε να πάρει βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε λίγο νερό ή ζωμό.
- Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να πυκνώσει η σάλτσα.
- Κόβουμε σε κομμάτια το κρέας και το αφήνουμε να σιγοβράζει για 5΄.
- Αρωματίζουμε με λίγα μπαχαρικά για λίγο.
- Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος του βρασμού. Σερβίρουμε με μακαρόνια χοντρά και κεφαλοτύρι.
Καλή σας όρεξη...ΧΕΛΛΑΔΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας