Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Ροη:

latest

Κιμαλίδικο

Υλικά: 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος, από ελιά 400 γρ. κασέρι, τριμμένο 1 φραντζόλα ψωμί, χωρίς κόρα, σε λεπτές φέτες 500 γρ. ντομάτες,...



Υλικά:
  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος, από ελιά
  • 400 γρ. κασέρι, τριμμένο
  • 1 φραντζόλα ψωμί, χωρίς κόρα, σε λεπτές φέτες
  • 500 γρ. ντομάτες, σε ροδέλες λεπτές
  • 5 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1/5 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 1/8 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 1/8 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο σε σκόνη + λίγο για το ταψί
  • 100 ml ελαιόλαδο + για το σκεύος
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία:
  • Ανακατεύουμε τον κιμά με τον μαϊντανό, τον δυόσμο, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο. 
  • Αλείφουμε ένα ταψί με λάδι, πασπαλίζουμε με λίγο μοσχοκάρυδο και στρώνουμε τον κιμά. 
  • Από πάνω στρώνουμε το ψωμί χωρίς κενά. 
  • Από πάνω στρώνουμε τις ροδέλες ντομάτας και πασπαλίζουμε με το κασέρι.
  • Περιχύνουμε με τα χτυπημένα αυγά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να γίνει ο κιμάς, να λιώσει το κασέρι και να ψηθούν τα αυγά.

Καλή σας όρεξη...
ΧΕΛΛΑΔΑ
Περισσότερες συνταγές Μαγειρικής - Ζαχαροπλαστικης στο www.EllinonGeuseis.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας


H PressBOMB.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ακολουθηστε μας...

pressbomb.gr



Instagram Follow on Instagram