Θέλετε να δώσετε ξεχωριστές γεύσεις στο τραπέζι σας; Δοκιμάστε αυτή τη μοναδική, κοτοσαλάτα. Μια συνταγή που θα σας κάνει να γλύφετε τα ...
Θέλετε να δώσετε ξεχωριστές γεύσεις στο τραπέζι σας; Δοκιμάστε αυτή τη μοναδική, κοτοσαλάτα. Μια συνταγή που θα σας κάνει να γλύφετε τα δάχτυλα σας.
Υλικά:
Για το κοτόπουλο
- 1 μισή κιλό κοτόπουλο, βρασμένο
- 1 κρεμμύδι, μικρό
- 1 καρότο
- 1 κλωνάρι σέλερι
- 1 κλωνάρι πράσο
Για τη σαλάτα
- 400 γρ. καρυδόψιχα, αλεσμένη
- 2 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα
- 2 μεγάλα καρότα, τριμμένα
- 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
- 2 φέτες ψωμί, μπαγιάτικο
- 2 κ.σ. πάπρικα, γλυκιά
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. πιπέρι Καγιέν
- 2 φλ. μαγιονέζα
- 2 φλ ζωμό από την κότα που βράσαμε
- Μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 2 ρόδια, καθαρισμένα
- Αλάτι
Εκτέλεση:
- Αρχικά βράζουμε το κοτόπουλο, μαζί με όλα τα λαχανικά σε νερό που τα καλύπτει, μέχρι να δούμε ότι έχει μαλακώσει το κοτόπουλο.
- Ξεκοκαλίζουμε το κοτόπουλο και το μαδάμε σε ίνες.
- Έπειτα μουσκεύουμε το ψωμί μας στο ζωμό, μέχρι να μαλακώσει και το στραγγίζουμε.
- Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το ψωμί μαζί με τα καρύδια, το σκόρδο, την πάπρικα, το πιπέρι και το αλάτι.
- Στην συνέχεια μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ και προσθέτουμε το κοτόπουλο, το καρότο, το σέλερι, το ζωμό, τη μαγιονέζα και τα ρόδια με τον μαϊντανό.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Η κοτοσαλάτα μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Tips:
- Το πιπέρι Καγιέν είναι ιδιαίτερα καυτερό οπότε αν δεν το επιθυμείτε, μπορείτε να προσθέσετε κάποιο άλλο στην συνταγή σας.
- Μπορείτε να σερβίρετε την κοτοσαλάτα σας σε πιατέλα, γαρνιρισμένη με ρόδια και τραγανά τσιπς από αραβική πίτα, για να δώσετε μια έξτρα γεύση.
Καλή σας όρεξη...
ΧΕΛΛΑΔΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας