Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Ροη:

latest

Σολομός με pesto και πουρέ πατάτας στο γκριλ

Υλικά: Φιλέτα φρέσκου σολομού (ανάλογα με τα άτομα)  4-5 μέτριες πατάτες  Ένα μικρό ματσάκι άνηθο  1 βαζάκι σάλτσα pesto (εξαιρετι...



Υλικά:
  • Φιλέτα φρέσκου σολομού (ανάλογα με τα άτομα) 
  • 4-5 μέτριες πατάτες 
  • Ένα μικρό ματσάκι άνηθο 
  • 1 βαζάκι σάλτσα pesto (εξαιρετική pesto στα ψυγεία του Βασιλόπουλου) 
  • Αλάτι και πιπέρι 
  • Ένα μεγάλο λεμόνι 
  • Βούτυρο 
  • Λίγο γάλα 

Εκτέλεση:
  • Ανάβετε τον φούρνο στην μέγιστη θερμοκρασία του γκριλ για δέκα λεπτά. 
  • Ωστόσο καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε μικρά κομμάτια και βάζετε νερό να βράζει. 
  • Κόβετε το λεμόνι σε φέτες και το απλώνετε πάνω στον σολομό. 
  • Τοποθετείτε τις φέτες σολομού με το λεμόνι και λίγο αλατοπίπερο σε ένα ταψάκι και μετά στο γκριλ και τις αφήνετε να ψηθούν στην μέγιστη θερμοκρασία για 20 λεπτά. 
  • Ωστόσο έχετε βάλει τις πατάτες να βράσουν και όταν μαλακώσουν πολύ τις στραγγίζετε, τις επανατοποθετείτε στην κατσαρόλα χαμηλώνοντας το μάτι στο μισό (ίσως και λιγότερο αν η κουζίνα σας είναι δυνατή) και αρχίζετε να τις λιώνετε με ένα πιρούνι προσθέτοντας σιγά-σιγά γάλα μέχρι να αρχίσει να σχηματίζεται ο πουρές. 
  • Προσθέτουμε και μία κουταλιά βούτυρο (και όσο αλάτι θέλουμε) και συνεχίζουμε με μία ξύλινη κουτάλα να ανακατεύουμε τον πουρέ, έχοντας χαμηλώσει και την φωτιά στο ελάχιστο. 
  • Όταν είναι πλέον σχεδόν έτοιμος ρίχνουμε μέσα και μία μεγάλη τσιμπιά τριμμένο άνηθο. 
  • Ανακατεύουμε λίγο ακόμα και τον βγάζουμε από το μάτι. 
  • Όταν είναι έτοιμα και τα φιλέτα του σολομού, βγάζουμε την φέτα λεμόνι και απλώνουμε πάνω από κάθε φιλέτο μία κουταλιά από την σάλτσα pesto. 
  • Το γεύμα μας είναι έτοιμο! 

Tips: 
  • Αν δεν σας αρέσει το pesto μπορείτε πριν ψήσετε τον σολομό να τοποθετήσετε πάνω από κάθε φέτα μία ροδέλα ντομάτα και μία ροδέλα κρεμμύδι και να τον αφήσετε να ψηθεί με αυτά. Το αποτέλεσμα θα είναι πολύ ζουμερό, αλλά στο σερβίρισμα μπορεί να χρειαστεί και λίγο στυμμένο λεμόνι.

Καλή σας όρεξη...
ΧΕΛΛΑΔΑ
Περισσότερες συνταγές Μαγειρικής - Ζαχαροπλαστικης στο www.EllinonGeuseis.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας


H PressBOMB.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ακολουθηστε μας...

pressbomb.gr



Instagram Follow on Instagram