Υλικά: 1 κιλό στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κύβους 3*3εκ. 500ml. γάλα πλήρες 3κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί 5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες...
Υλικά:
- 1 κιλό στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κύβους 3*3εκ.
- 500ml. γάλα πλήρες
- 3κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί
- 5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1κ.σ. αλάτι
- ½ κ.σ. πιπέρι
- 1κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1½ κ.γ, πάπρικα γλυκιά
- 6-7 κλωνάρια θυμάρι μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
- 6-7 κλωνάρια δενδρολίβανο μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
- 3-4 κλωνάρια φρέσκο εστραγκόν μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
- 1 λεμόνι ξύσμα
- 1 κρεμμύδι κομμένο στα 8
- 200γρ. βούτυρο
- 50ml. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα:
- Πίτες
- Ντομάτα
- 250γρ. γιαούρτι
- Μουστάρδα
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα, το ξύδι, το σκόρδο , το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, την πάπρικα, το εστραγκόν, το θυμάρι, το δεντρολίβανο και το ξύσμα λεμονιού.
- Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο μπολ και αδειάζουμε από πάνω όλη τη μαρινάδα μέχρι να καλυφθεί τελείως.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες ή για όλη τη νύχτα.
- Έπειτα βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το αφήνουμε στην άκρη.
- Παίρνουμε το κρεμμύδι που κόψαμε και ξεχωρίζουμε τα φύλλα μεταξύ τους.
- Παίρνουμε καλαμάκια για σουβλάκια και βάζουμε εναλλάξ κοτόπουλο με ένα φύλλο κρεμμυδιού.
- Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα κοτόπουλα και τα κρεμμύδια.
- Ζεσταίνουμε το γκριλ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ρίχνουμε λίγο λάδι και το βούτυρο και ψήνουμε τα σουβλάκια μας από όλες τις πλευρές.
- Μόλις ετοιμαστούν αρχίζουμε να τα τυλίγουμε με τις πίτες και τα γεμίζουμε με ντομάτα, μαϊντανό, μουστάρδα, γιαούρτι και ότι άλλο θέλουμε.
Καλή σας όρεξη...ΧΕΛΛΑΔΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας