Υλικά: 1,5 κιλό μοσχαρίσια σπάλα κομμένη σε κύβους 8εκ. 50γρ. βούτυρο 6-7κ.σ. Ελαιόλαδο 1 Καρότο ψιλοκομμένο 2 Στικ σέλερυ ψιλοκ...
Υλικά:
- 1,5 κιλό μοσχαρίσια σπάλα κομμένη σε κύβους 8εκ.
- 50γρ. βούτυρο
- 6-7κ.σ. Ελαιόλαδο
- 1 Καρότο ψιλοκομμένο
- 2 Στικ σέλερυ ψιλοκομμένα
- 2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2σκ. Σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 Ξυλάκι κανέλας
- ¼ κ.γ. Γαρύφαλλο τριμμένο
- 1 Δάφνη
- 200ml Κόκκινο κρασί
- 500γρ. Ντομάτα κον κασέ
- 1 Κύβο μοσχαριού
- Χλιαρό νερό όσο πάρει
- Αλάτι & Πιπέρι
Για τον Πουρέ:
- 1 κιλό Πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στα 8
- 400γρ. γάλα εβαπορέ
- 40γρ. Βούτυρο
- ½ Μάτσο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- Αλάτι & Πιπέρι
Εκτέλεση:
- Ζεσταίνουμε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Ρίχνουμε το βούτυρο και 4κ.σ. ελαιόλαδο και δίνουμε χρώμα στο κρέας από όλες τις πλευρές, ρίχνοντάς το σε δόσεις.
- Μόλις ετοιμαστεί το κρέας, το αδειάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το καρότο μαζί με 3κ.σ. ελαιόλαδο και το σοτάρουμε για 3’ σε μέτρια φωτιά.
- Έπειτα προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλερυ και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν ελαφρά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, την κανέλα και το γαρύφαλλο, τον πελτέ ντομάτας, το μοσχάρι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
- Ρίχνουμε το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί όλο το αλκοόλ. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ντομάτα κον κασέ, τον κύβο, το νερό και τη δάφνη και σιγοβράζουμε για 2,5-3 ώρες μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας και τα υγρά του να έχουν γίνει μια παχύρευστη σάλτσα.
- Μόλις ετοιμαστεί αλατοπιπερώνουμε το φαγητό μας, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε μαζί με τον πουρέ.
Για τον Πουρέ:
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε αρκετό νερό και αλάτι και τη βάζουμε πάνω σε δυνατή φωτιά.
- Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις πατάτες στα 8 και τις ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα με το νερό.
- Βράζουμε για 25-30 λεπτά ανάλογα τον τύπο της πατάτας και σουρώνουμε.
- Αφήνουμε να βγάλουν λίγο οι πατάτες τους ατμούς.
- Αδειάζουμε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε μέσα το βούτυρο, το εβαπορέ και το σχοινόπρασο και με το ειδικό εργαλείο για πουρέ αρχίζουμε και πιέζουμε τις πατάτες.
- Αλατοπιπερώνουμε καλά και συνοδεύουμε με το κοκκινιστό μοσχάρι.
Καλή σας όρεξη...ΧΕΛΛΑΔΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας