Η τηγανιά είναι ένας εύκολος μεζές που μπορείτε να τον φτιάξετε και για μεσημεριανό ή σε ένα τραπέζι. Θέλει τηγάνι βέβαια με ότι σημαίν...
Η τηγανιά είναι ένας εύκολος μεζές που μπορείτε να τον φτιάξετε και για μεσημεριανό ή σε ένα τραπέζι. Θέλει τηγάνι βέβαια με ότι σημαίνει αυτό για τις θερμίδες του, αλλά γευστικά είναι το κάτι άλλο. Εδώ θα δούμε μια συνταγή για χοιρινή τηγανιά με σάλτσα από γιαούρτι.
Υλικά:
- 700 γραμμάρια χοιρινό (μπούτι) κομμένο σε κυβάκια
- 8 ντομάτες τριμμένες
- 3 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
- 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι και πιπέρι
- Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
- Αλεύρι για αλεύρωμα
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- λίγο δυόσμο
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
- 2 κουταλιές της σούπας λεμόνι
Εκτέλεση:
- Κατ'αρχάς πρέπει να βάλουμε το κρέας να μαριναριστεί το λιγότερο για 4 ώρες.
- Έπειτα σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε μέσα την τριμμένη ντομάτα, τα κρεμμύδια, τις τρεις σκελίδες σκόρδο, την πιπεριά, τον μαϊντανό και αλατοπίπερο.
- Ρίχνουμε στο μπολ και τα κομμάτια του χοιρινού και ανακατεύουμε.
- Στη συνέχεια, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε το χοιρινό μας.
- Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας.
- Σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε το γιαούρτι, το δυόσμο, δύο σκελίδες σκόρδο τριμμένο, δύο κουταλιές σούπας λεμόνι και δύο κουταλιές κρύο νερό.
- Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά να γίνει ομοιογενής η σάλτσα.
- Η σάλτσα μας είναι έτοιμη!
- Σερβίρουμε την χορινή τηγανιά μαζί με τη σάλτσα.
Tips:
- Αν μπορείτε παγώστε λίγο τη σάλτσα στο ψυγείο.
- Όταν φτιάχνουμε τη μαρινάδα για να μαλακώσουμε και να αρωματίσουμε το κρέας, πρέπει να το αφήσουμε στην μαρινάδα για 4 ώρες στο ψυγείο και να το ανακατεύουμε ανά διαστήματα.
Καλή σας όρεξη...ΧΕΛΛΑΔΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας