Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Ροη:

latest

Πεντανόστιμες κρέπες με ζαμπόν και τυρί

Α ν ψάχνετε μια ωραία πρόταση για το τραπέζι ή ακόμα και για μπουφέ ή πάρτι, μην ψάχνετε άλλο. Η συνταγή για τις πιο νόστιμες κρέπες με ...



Αν ψάχνετε μια ωραία πρόταση για το τραπέζι ή ακόμα και για μπουφέ ή πάρτι, μην ψάχνετε άλλο. Η συνταγή για τις πιο νόστιμες κρέπες με ζαμπόν και τυρί είναι εδώ! Γίνονται πάρα πολύ εύκολα και το αποτέλεσμα θα κάνει τους πάντες να γλείφουν και τα δάχτυλά τους.

Υλικά:

Για τις Κρέπες:
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 αυγά
  • 30γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 500 ml γάλα
  • 1 βανίλια
Για τη γέμιση:
  • 15 φέτες τυρί του τοστ κομμένες στην μέση
  • 15 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα κομμένες στην μέση
  • Μισό κουτί γάλα εβαπορέ
  • Λίγη τριμμένη γραβιέρα
  • Λίγο βούτυρο
Εκτέλεση:

Για τις Κρέπες:
  • Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά μέχρι να φτιάξουμε ένα χυλό!
  • Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε λίγο λιωμένο βούτυρο. 
  • Χαμηλώνουμε την φωτιά .
  • Ρίχνουμε λίγο χυλό και κάνουμε κυκλικές κινήσεις στο τηγάνι για να απλωθεί ο χυλός ομοιόμορφα σε όλο τον πάτο χωρίς να είναι ούτε πολύ χοντρό αλλά ούτε πολύ λεπτό. Υπολογίστε περίπου 50 ml για κάθε κρέπα
  • Αφήνουμε να ψηθεί και όταν πάρει χρυσό χρώμα τουμπάρουμε την κρέπα και ψήνουμε από την άλλη πλευρά.
  • Αφαιρούμε την κρέπα από το τηγάνι και συνεχίζουμε με τον υπόλοιπο χυλό βουτυρώνοντας όμως το τηγάνι πριν από κάθε κρέπα .
  • Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν
  • Αν θέλουμε τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ στην κατάψυξη που να τις χωράει χωρίς να τσαλακώνονται και να παραμένουν στρογγυλές.
  • Φροντίζουμε μεταξύ τους να βάλουμε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί για να μην κολλήσουν. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να παίρνουμε κάθε φορά όσες θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε!

Για την γέμιση:
  • Σε ένα παραλληλόγραμμο κατά προτίμηση πυρέξ απλώνουμε λίγο βούτυρο λιωμένο.
  • Παίρνουμε μία κρέπα, απλώνουμε 2 κομμάτια τυρί κατά μήκος.
  • Από πάνω απλώνουμε 2 κομμάτια ζαμπόν.
  • Τυλίγουμε σε ρολό την κρέπα και την βάζουμε στο πυρεξ.
  • Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες κρέπες.
  • Όταν γεμίσει το πυρέξ, περιχύνουμε με το εβαπορέ και πασπαλίζουμε με λίγη γραβιέρα.
  • Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να σφίξουν τα υλικά
  • Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε τις κρέπες για λίγο να κρυώσουν πριν κόψουμε και σερβίρουμε!
  • Οι κρέπες με ζαμπόν και τυρί τρώγονται και ζεστές αλλα και κρύες!

Καλή σας όρεξη...
ΧΕΛΛΑΔΑ 

Περισσότερες συνταγές Μαγειρικής - Ζαχαροπλαστικης στο www.EllinonGeuseis.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας


H PressBOMB.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ακολουθηστε μας...

pressbomb.gr



Instagram Follow on Instagram