Υλικά: 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο εμπορίου (450γρ. – 500γρ.) 1 στήθος κοτόπουλου 4 μεγάλα μανιτάρια άσπρα κομμένα σε φέτες 1 κρεμμύδι...
- 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο εμπορίου (450γρ. – 500γρ.)
- 1 στήθος κοτόπουλου
- 4 μεγάλα μανιτάρια άσπρα κομμένα σε φέτες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
- 1 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. μαργαρίνη
- 3 κ.σ. βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
- Βράζουμε για 20 λεπτά το κοτόπουλο και στη συνέχεια το ψιλοκόβουμε.
- Κάνουμε τη γέμιση: σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και προσθέτουμε τα μανιτάρια.
- Σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους και προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου.
- Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για μερικά λεπτά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα μπαχαρικά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε.
- Συνεχίζουμε με τη διαδικασία για την πίτα.
- Βουτυρώνουμε το ταψί.
- Λιώνουμε το βούτυρο και τη μαργαρίνη μαζί σε μπρίκι ή σε μικρό κατσαρολάκι.
- Βάζουμε ένα φύλλο στο ταψί απλωμένο ώστε να κλείσουμε στο τέλος την πίτα από πάνω.
- Βουτυρώνουμε με πινελάκι.
- Βάζουμε δεύτερο φύλλο χωρίς να το απλώσουμε δεν μας πειράζει αν το ''τσαλακώσουμε'' και βουτυρώνουμε.
- Συνεχίζουμε με άλλα δύο φύλλα.
- Βάζουμε τη μισή γέμιση και απλώνουμε να έχει παντού.
- Απλώνουμε ένα ακόμη φύλλο από πάνω, προσθέτουμε την υπόλοιπη γέμιση και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
- Βουτυρώνουμε καλά και τις άκρες και κλείνουμε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω.
- Βουτυρώνουμε και κόβουμε σε κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος που τα θέλουμε.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
Καλή σας όρεξη...ΧΕΛΛΑΔΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας