Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE
HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

Ροη:

latest

Χοιρινό κότσι με σάλτσα μπύρας

Υλικά: 1 χοιρινό κότσι μαζί με το δέρμα του (1.200-1.300 γρ. ανά δύο άτομα) 1 κουτ. σούπας μουστάρδα (απαλή) 1 καρότο ψιλοκομμένο σ...



Υλικά:
  • 1 χοιρινό κότσι μαζί με το δέρμα του (1.200-1.300 γρ. ανά δύο άτομα)
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα (απαλή)
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 1 Ζωμός κότας διαλυμένος μέσα σε 500 γρ. νερό
  • 250 ml χυμό πορτοκάλι
  • 2 κουτάκια μπύρα
  • 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ διαλυμένο μέσα σε 2 κουτ. σούπας κρύο νερό

Εκτέλεση:
  • Χαράζουμε το δέρμα από το χοιρινό κότσι με ένα κοπίδι ή κοφτερό μαχαίρι σε σχήμα ρόμβου σε όλη την επιφάνειά του. 
  • Καρυκεύουμε με το πιπέρι, το αλάτι, το θυμάρι και την πάπρικα και αλείφουμε με τη μισή ποσότητα από τη μουστάρδα. 
  • Τρυπάμε με ένα μαχαίρι από την κάτω πλευρά του σε διάφορα σημεία και τοποθετούμε μέσα τις σκελίδες από το σκόρδο. 
  • Σε ένα ταψί ρίχνουμε όλα τα λαχανικά, τη δάφνη και συμπληρώνουμε με τη μισή ποσότητα της μπύρας και με όλο τον χυμό πορτοκαλιού και τον ζωμό κότας περίπου τη μισή από την ποσότητά του. 
  • Βάζουμε πάνω από τα λαχανικά το κότσι με το δέρμα του προς τα πάνω.
  • Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο προθερμασμένο στους 175°C για 1 ώρα και 30 λεπτά. 
  • Όταν περάσει η ώρα, αποσύρουμε το αλουμινόχαρτο, δυναμώνουμε τον φούρνο στους 200-210°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμα έως ότου το δέρμα του να πάρει ένα σκούρο χρώμα και να αποκτήσει τραγανή υφή. 
  • Όταν το κότσι είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το ταψί και ρίχνουμε μέσα σε μια κατσαρόλα ότι έχει απομείνει από τα λαχανικά και τους μαγειρεμένους ζωμούς τους. 
  • Συμπληρώνουμε με τον υπόλοιπο ζωμό κότας, την υπόλοιπη μπύρα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά ακόμα, σουρώνουμε τη σάλτσα σε ένα τηγάνι. 
  • Προσθέτουμε το βούτυρο, το αφήνουμε να λιώσει για να δώσει τη γυαλάδα του και τη γεύση του. 
  • Τέλος, δένουμε τη σάλτσα με το διαλυμένο κορν φλάουρ. 
  • Περιχύνουμε τη σάλτσα πάνω από το κότσι και σερβίρουμε.

Καλή σας όρεξη...
ΧΕΛΛΑΔΑ 

Περισσότερες συνταγές Μαγειρικής - Ζαχαροπλαστικης στο www.EllinonGeuseis.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας


H PressBOMB.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ακολουθηστε μας...

pressbomb.gr



Instagram Follow on Instagram