Β ελουτέ με φακές έχετε δοκιμάσει; Εκμεταλλευτείτε τις φακές που περίσσεψαν και απολαύστε την τέλεια αυτή βελουτέ με τραγανό προσούτο. ...
Βελουτέ με φακές έχετε δοκιμάσει; Εκμεταλλευτείτε τις φακές που περίσσεψαν και απολαύστε την τέλεια αυτή βελουτέ με τραγανό προσούτο.
Υλικά:
- φακές σούπα που περίσσεψαν
- φέτες προσούτο ή φέτες μπέικον
Εκτέλεση:
- Για να κάνουμε τις φακές βελουτέ, βάζουμε τη μαγειρεμένη σούπα φακής που μας περίσσεψε στο μπλέντερ και πολτοποιούμε.
- Η πυκνότητα της βελουτέ εξαρτάται από τα υγρά που προσθέτουμε ή αφαιρούμε.
- Για πιο βελούδινη, λεία υφή, περνάμε τη βελουτέ απο ψιλή σίτα.
- Σερβίρουμε τη βελουτέ φακής σε ζεστά μπολ, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε ψιλοκομμένο τραγανό μπέικον ή προσούτο.
Για το τραγανό προσούτο:
- Αραδιάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί τις φέτες προσούτο, βάζουμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς C στον αέρα, για περίπου 10 λεπτά ώσπου να ροδίσουν.
- Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν και να κρυώσουν.
- Το σπάμε σε μικρά κομματάκια.
Καλή σας όρεξη...
ΧΕΛΛΑΔΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας