Ο σολομός είναι... ακριβό ψάρι αλλά όταν το αντέχει η τσέπη σας και θέλετε να μαγειρέψετε κάτι διαφορετικό, σπέσιαλ και γευστικό, είναι...
Ο σολομός είναι... ακριβό ψάρι αλλά όταν το αντέχει η τσέπη σας και θέλετε να μαγειρέψετε κάτι διαφορετικό, σπέσιαλ και γευστικό, είναι η κατάλληλη πρώτη ύλη. Αυτή εδώ η συνταγή είναι για να τον μαγειρέψετε με ζυμαρικά -κατά προτίμηση σπαγγέτι αλλά εσείς βάλτε ότι άλλο σας αρέσει- μέσα σε μια πλούσια αλλά και πολύ εύκολη σάλτσα κρέμας γάλακτος. Στο τέλος της συνταγής θα ανακατέψετε τα ζυμαρικά με το σολομό α λα κρεμ, οπότε θα χρειαστείτε ένα πολύ βαθύ τηγάνι!
Υλικά:
- 500 γρ. μακαρόνια σπαγγέτι
- 300 γρ. σολομό φρέσκο
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές βασιλικό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
- Καταρχήν, βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες: 1 λίτρο νερό και 1 κουταλιά αλάτι για κάθε 100 γραμμάρια ζυμαρικού.
- Πέντε λεπτά πριν γίνουν τα μακαρόνια, ρίχνετε και τον σολομό μέσα στην κατσαρόλα να πάρει βράση.
- Λίγο πριν γίνουν τα μακαρόνια και τα σουρώσετε, παίρνετε από την κατσαρόλα 1 κούπα με το ζουμί της. Μην το πετάξετε! Θα το χρησιμοποιήσετε για την σάλτσα σας.
- Παράλληλα, σε ένα πολύ βαθύ τηγάνι, ρίχνετε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και σωτάρετε για 5 λεπτά.
- Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και την κούπα με το ζουμί που πήρατε από την κατσαρόλα όπου έβραζαν τα ζυμαρικά και ο σολομός.
- Ανακατεύετε καλά και μετά από 1-2 λεπτά προσθέτετε το βασιλικό και ρίχνετε αλάτι και πιπέρι.
- Σε αυτό το σημείο λογικά θα έχουν γίνει τα μακαρόνια με το σολομό και θα τα έχετε σουρώσει.
- Παίρνετε το σολομό από το σουρωτήρι και τον ρίχνετε στο τηγάνι για να πάρει τη γεύση της κρέμας γάλακτος.
- Μετά από 2-3 λεπτά ρίχνετε μέσα στο τηγάνι και τα ζυμαρικά και ανακατεύετε καλά.
- Μην ανησυχείτε αν η κρέμα σας φαίνεται μπόλικη. Θα δείτε ότι σε λιγότερο από 5 λεπτά τα ζυμαρικά θα απορροφήσουν σχεδόν όλα τα ζουμάκια! Αυτό ειναι το α λα κρεμ άλλωστε!
- Ο σολομός με τα ζυμαρικά α λα κρεμ είναι έτοιμος για σερβίρισμα.
Καλή σας όρεξη...
ΧΕΛΛΑΔΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας