Kροκέτες με τραγανή κρούστα παξιμαδιού θα γίνουν ο αγαπημένος μας μεζές. Υλικά: ½ κιλό βοδινό ή αρνίσιο κιμά 1 φλιτζάνι του τσαγιο...
Kροκέτες με τραγανή κρούστα παξιμαδιού θα γίνουν ο αγαπημένος μας μεζές.
Υλικά:
- ½ κιλό βοδινό ή αρνίσιο κιμά
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι βρασμένο
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού γραβιέρα τριμμένη
- 4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
- 2 αυγά χτυπημένα
- 2 κουταλιές της σούπας τρίμματα παξιμαδιού
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε μπολ ανακατεύουμε το ρύζι, τον κιμά, την τριμμένη γραβιέρα και όλα τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά.
- Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει για 1-2 ώρες.
- Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και το πλάθουμε σε μακρόστενες κροκέτες.
- Αλευρώνουμε κάθε κροκέτα και τη βουτάμε πρώτα στο αυγό και μετά στα τρίμματα παξιμαδιού.
- Τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν ροδοκόκκινες απ’ έξω και τραγανιστές.
Καλή σας όρεξη...
ΧΕΛΛΑΔΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας