Η αναζήτηση λύσεων στα χρόνια προβλήματα του μελισσοκομικού κλάδου, η προστασία της ελληνικής παραγωγής και η περαιτέρω ανάδειξη της αξ...
Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Υφυπουργός Σταύρος Κελέτσης, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Γιώργος Στρατάκος, ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, Κώστας Λεονταράκης και ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας, Δημήτρης Νικολάου.
Ο κ. Αυγενάκης επισήμανε την ανάγκη πρόσθετων μέτρων για τη στήριξη της μελισσοκομίας και την ανάδειξη και προστασία του, μοναδικής ποιότητας και διατροφικής αξίας, ελληνικού μελιού. Σημείωσε ακόμα ότι η άσκηση της μελισσοκομίας από κατ’ επάγγελμα μελισσοκόμους και όχι μόνο από περιστασιακά εργαζόμενους στον κλάδο, θα ενισχύσει την παραγωγή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα, με στόχο την προστασία της ελληνικής παραγωγής μελιού, ο κ. Αυγενάκης υπέγραψε απόφαση για την εφαρμογή της δράσης «Αναλύσεις μελιού και λοιπών προϊόντων κυψέλης», στο πλαίσιο του τομέα μελισσοκομίας του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ.
Επίσης, για πρώτη φορά, δόθηκε έκτακτη ενίσχυση για τη μελισσοκομία, αναδεικνύοντας την προτεραιότητα που δίνει η Κυβέρνηση στο συγκεκριμένο κλάδο και υπογραμμίζοντας την ανάγκη παραγωγής ασφαλών τροφίμων υψηλής διατροφικής και προστιθέμενης αξίας. Σημειώνεται ότι για τα έτη 2021-2022 ο προϋπολογισμός από το τριετές εθνικό τομεακό μελισσοκομικό πρόγραμμα ανήλθε σε 12.325.290 €.
Στη σύσκεψη ετέθησαν, επίσης θέματα που αφορούν στην αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία του Μελισσοκομικού Μητρώου, ενώ επισημάνθηκε ότι η επικαιροποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ θα διασφαλίσει περαιτέρω την παραγωγή του προϊόντος.
ΧΕΛΛΑΔΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Ευχαριστούμε πολύ για το Σχόλιο σας